December 2015 | NaSa
Assalamualaikum

Ever since aku terbitkan entri pasal kesan buruk Dnars Skincare haritu, ramai juga yang tampil berkongsi pengalaman pahit masing-masing lepas berhenti pakai produk tersebut. Rata-rata macam aku jugak, pakat kena rebound effect yang membuatkan muka jadi lagi teruk berbanding muka asal sebelum pakai sabun dan krim “ajaib” tu. Huhu boleh tahan ngeri gak kisah masing-masing sampai yang elok-elok tengah pakai Dnars pun jadi terpengaruh untuk berhenti sekali. Yang pakai produk lokal jenama lain pun sama. Takut punya pasal.
Assalamualaikum

Sebelum tu maaf ya entri agak panjang dan gambar pun mungkin keterlaluan sikit. Saja hari ni nak kongsi pasal pengalaman diri sendiri sepanjang mengalami & mengatasi rebound effect ni. Fufufu baru aku tahu macam mana rasanya hidup bila kulit muka rosak ni. Susah juga nak kuatkan diri dari segi mental dan emosi. Ya la sape je yang tak sedih bila muka "pecah" kan? Insecure gila vavi kot nak berdepan dengan orang ramai.
Assalamualaikum

Aku tak pasti la pendapat orang lain pasal produk ni macam mana tapi kalau berdasarkan pengalaman diri aku sendiri, tajuk entri ni adalah sangat betul lagi dapat 10 markah penuh. Sia-sia setia sampai berbulan-bulan tapi bukan kesan yang diingini tu aku dapat, tapi masalah sedia ada yang bertambah buruk. :'(

Menyesal? Gila-gila.
Dah dapat pengajaran? Memang takkan percayakan local skincare jenis timbang kilo seminggu-boleh-hilang-semua-masalah-kulit ni dah.




Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Assalamualaikum.

Ini sambungan part one haritu. Tapi bukan pasal tempat lagi. Sebab kat sini cuma ada kursus Accountancy (DIA) dan Business Studies (DBS) je, tak banyak sangat la tempat yang boleh dijelajah dan dikomen, kan? Cumanya kalau hari tu soalan dia apa rasa hidup satu sem di KPMAM, hari ni soalan dia lebih spesifik.

Apa rasa hidup sepanjang satu sem dengan batchmates yang bermacam-macam ragam?

Jawapan jujur, ada masa best, ada masa buat aku nak lempang semua orang di kiri kanan pipi. Kalau jawapan tipu, everything’s okay. I like it here. Tapi kalau jawapan nganjing, hidup dengan diorang memang best gila babi. Haaa pilih la jawapan mana kau nak. XD
Assalamualaikum.

Tips untuk menarik minat pembaca: letak tajuk berunsur provokasi.

Lol gurau. Entri ni adalah follow-up kepada entri bulan April haritu. Sepatutnya ditulis sejak lepas habis orientasi lagi tapi dasar pemalas, walau dah beli 70GB kuota wifi di kolej pun tetap takkan tulis. Bila dah balik rumah, takde internet baru nak terhegeh-hegeh. huhu

So, apa rasa hidup sepanjang 1 sem di KPMAM (singkatan kolej dibaca ‘key-pi-mam-pus’)?
© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS