2023 | NaSa
Assalamualaikum


Kalau tanya ahli masyarakat kita, rata-rata mesti akan cakap mereka basuh ayam mentah di rumah sebelum dimasak. Kat rumah aku pun sama. Setiap kali beli ayam mentah, memang mama akan basuh sampai daging ayam tu bersih dari darah, bulu, dan apa-apa je la yang melekat di ayam tu masa beli.
Assalamualaikum


Due to several factors occurring globally since a few years back uhuk uhuk covid uhuk uhuk, it was not a surprise when the economy was predicted to decline in 2023. Apart from the deadly infection and rising inflation, the global warming in general affected the production of most stuff as well. And now we’re saddled with price increase everywhere, for everything.
Assalamualaikum


Jaluran kertas (paper strips) adalah sangat mustahak dalam quilling art kerana ia adalah komponen asas seni tersebut. Bergantung pada karya yang ingin dihasilkan, kita akan perlukan warna, kuantiti, dan saiz kertas yang berbeza-beza. Bagi mereka yang baru bermula dalam quilling art atau sedang cari cara nak improve kemahiran, mungkin pening cari cara untuk penuhi keperluan tersebut.

Juadah Jumaat: Pulut Ayam Thai

in , by NaSa, January 13, 2023
Assalamualaikum


Makan pulut kitee hariniiii...

Lama dah tak buat entri Juadah Jumaat kan. Ni entri pertama untuk tahun baru. Bagus jugak sebab dah lama tak pekena pulut ayam. Mama rajin nak buat sebab dah janji nak jamu kawan-kawan adik aku makan. Alang-alang tu, sis tumpang la sekali buat konten haha
Assalamualaikum



Dalam setiap perkara yang kita nak lakukan, selain ilmu pengetahuan, perlulah ada alat yang betul untuk bantu memudahkan perjalannya. Macam tukang kayu dengan gergajinya, nelayan dengan pukatnya, scammer dengan ayat manisnya... Quilling art ni pun sama la. Kena ada alatnya juga.
Assalamualaikum


Ini adalah topik yang dah lama aku nak tulis, tapi belum berkesempatan sebelum ni sebab tak ada keyakinan dan juga tak tahu nak mula dari mana. Tapi memandangkan aku masih dekat rumah dan ada kesempatan nak jamah alat-alat seni ni, aku nak sembang la pasal benda ni kejap. Mana tahu pasni dah kerja, tak sempat pulak. Makin berhabuk pula koleksi dan niat aku 😂
Assalamualaikum

Mengimbas semula kepada tahun 2020, waktu tu adalah kali kedua doktor sakit puan preskripsikan aku pil hormon untuk kawal masalah cyst dan kurangkan senggugut teruk yang tiba-tiba menyerang akibat ovari kanan bengkak dulu. Pil pertama yang aku terima daripada doktor pertama adalah Rigevidon yang aku sempat makan 2 cycle, dan pil kedua adalah pil Yasmin yang dimakan lebih lama.
Assalamualaikum

Aplikasi Microsoft ni bukan la satu benda asing dalam kalangan pengguna komputer, terutamanya bagi pelajar dan pekerja yang banyak guna untuk sediakan laporan akademik dan kerja. Dari waktu bangku sekolah lagi biasanya kita akan diajar pasal cara-cara asas untuk gunakan aplikasi Microsoft ni terutamanya Words untuk tugasan bertulis, Excel untuk kira-kira, dan PowerPoint untuk pembentangan.
Assalamualaikum

Wah tak sangka ada lagi sambungan Part 2 ya. Aku ingatkan lepas bayar duit RM270 untuk daftar pre-graduation tu, tinggal dapat tarikh konvo dan terus boleh set tarikh nak pergi UUM. Rupanya ada lagi benda kena buat. Kesian la kanak-kanak UUM ni lama benor nak tunggu konvo nyee haha

Nak buat cemana kan. Kita management ke dia management? Jadi kena la ikut saja apa arahannya. Dan moh le tengok apa benda lagi yang kena buat untuk konvo UUM ni.
© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS