September 2022 | NaSa
Assalamualaikum

Esok iaitu 25 September 2022 keputusan UPU untuk pelajar lepasan STPM, Diploma, dan setaraf akan dikeluarkan. Maksudnya ada adik-adik yang akan berjaya sambung pelajaran ke peringkat ijazah sarjana muda bermula Oktober ni. Mesti dup dap dup dap kan tunggu keputusan tu.

Dah la lama bebenor keputusan nak keluar. 2 minggu sebelum pendaftaran. Buatpe lelama entah 👀

Juadah Jumaat: Nasi air Kelantan

in , by NaSa, September 23, 2022
Assalamualaikum


Juadah semalam sebenarnya ni. Saja upload harini.

Semalam kebetulan lepas nasi air ni siap hujan ribut pulak membawa ke petang. Sejukkk. Memang laku keras la nasi air ni sebab sedap hirup sup tu panas-panas. Sampai nasi putih biasa tu tak laku sebab malas nak masak lauk lain. Nasi air ni dah ada daging dan ayam dalam sup tu hehe
Assalamualaikum

Jualan murah 9.9 haritu beli apa, kawan-kawan?

Aku beli produk Aik Cheong lagi. Kali ni kotak Variety Pack yang ada 4 perisa minuman dari siri Cafe Art. Rezeki haritu terjumpa seller di Shopee yang ada subsidi shipping lebih banyak dan postage dikira free. Tak perlu la aku bayar RM1.90 lepas guna baucer "free" shipping Shopee tu huhu
Assalamualaikum


“Ibarat mimpi jadi kenyataan,” itulah first impression aku terhadap inovasi baru daripada Libresse ni.

Tapi inovasi ke? Ke dah ada brand lain dulu yang buat produk macam ni? Aku tak tahu haha

But anyway, dari zaman sekolah lagi aku harap ada pad sebesar pampers macam ni untuk dipakai waktu tidur setiap kali period. Almaklumlah masa tu masih muda, baru nak biasakan diri dengan keadaan baru tu. Belum mahir lagi la nak adjust pakai pad dengan betul supaya darah diserap dengan elok kan.

Juadah Jumaat: Nasi Kerabu Tumis

in , by NaSa, September 16, 2022
Assalamualaikum



Alhamdulillah macam dah meningkat sikit kemahiran ambik gambar Juadah Jumaat aku berbanding awal-awal dulu. Tapi tu la susah food photography ni. Kena usaha lebih lagi untuk cari angle sesuai, adjust lighting, dan susun prop. Dah la stok prop sikit je. Nak beli, mahal. Aku kan forever broke 😂

Kokurikulum Kewartawanan (Journalism) di UUM

in , by NaSa, September 15, 2022
Assalamualaikum
 

Sambungan daripada entri tentang program International Business Management di UUM. Kali ni berkisar pasal aktiviti kokurikulum pulak. Tapi cerita kokurikulum di UUM ni aku semangat sikit la nak tulis sebab kursus Kewartawanan yang aku ambil di sana sangat menepati citarasa aku.

Berbeza dengan di KPM dulu sebab masuk badan uniform JPAM ada senior kekwat. Sukan bola tampar pula cikgu tak ajar sangat. Pishang mat. Aku pun tak ingat dapat apa dari 2 kelas tu haha

Bergurau dengan Touch n Go: Part 2

by NaSa, September 14, 2022
Assalamualaikum

Sebuah lagi kisah jenaka bersama Touch n Go lepas duit percuma random haritu hehe

Kali ni dia hantar melalui emel pula. Ayat manis je kata kita ni sangat berharga untuk dia jadi dia masukkan sejumlah kredit percuma dalam eWallet Touch n Go kita untuk dibelanjakan. Sweet sangat.
Assalamualaikum

Haritu dah cerita pasal program Diploma in Business Studies di KPM Ayer Molek. Kali ni pasal peringkat seterusnya iaitu ijazah International Business Management (IB) di UUM yang aku ambil lepas grad dari KPM. Saja nak bagi lengkap maklumat di sini pasal cara maju dari diploma KPM kepada ijazah UA.

Lagipun senang jugak untuk aku dan untuk budak-budak yang curious pasal KPM dan UUM tu. 

Juadah Jumaat: Mi Kari Merdeka

in , , by NaSa, September 02, 2022
Assalamualaikum


Apa yang signifikan pasal mi kari ni sampai namanya ditulis sebagai Mi Kari Merdeka?

Sebenarnya tak ada apa-apa yang istimewa pun.

Wake me up when September ends

by NaSa, September 01, 2022
Assalamualaikum

Jenaka anak 80-an dan 90-an yang macam dah lapuk sebab dah repeat zaman berzaman, tapi masih juga relevan sebab asal masuk bulan September, memang ramai yang akan teringat lagu "Wake Me Up When September Ends" dendangan Green Day ni. Lagu evergreen gitu.

Mudah terpengaruh dengan agenda Barat memang macam ni! hahahahah
© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS