2018 | NaSa

Kembara Ke Bumi UUM, Sintok

in , by NaSa, September 10, 2018
Assalamualaikum
Budu apa budu? Kita kenal ayaq je sekarang hahaha.
Yaaaaa sebagaimana yang terpapar pada gambar di atas, Alhamdulillah dengan segala limpah kurniaNya, tepat tanggal 4 September 2018 bersamaan hari Selasa, aku telah selamat mendaftar sebagai pelajar baru di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah :3

Surat Akuan Tidak Bekerja PTPTN?

by NaSa, September 04, 2018
Assalamualaikum

Seperti yang anda tahu, sempena kemasukan aku ke Universiti Utara Malaysia (UUM), buat julung kalinya aku telah memohon pinjaman PTPTN. Baru nak buat hutang sempena degree ya sebab masa diploma dulu belajar free. Terima kasih kepada kelebihan KPM yang bebas yuran belajar maka lahirlah #GraduanBebasHutang seperti aku (sempat promote KPM ye hehehe)

UPU Result: Welcome to UUM

in , , , , , , by NaSa, August 07, 2018
ASSALAMUALAIKUM!!! *sepak pintu*

OMG lamanya tak datang sini. Berhabuk dah hahaha sorry sayangs. I duk rumah je tanam anggur je takde aktiviti menarik yang boleh dikongsi bersama kat sini :3

Anyway, jika anda masih ingat pada entri lima kelebihan belajar di KPM ni, haa ada somewhere kat penghujung tu aku ada cakap pasal nak pergi konvo kan. Pastu dalam ruang komen tu masa ada orang tanya graduan KPM boleh pergi oversea ke tak, aku cakap boleh sebab aku pun ada dapat offer pergi New Zealand kan. Tapi………
Assalamualaikum.

Memandangkan tak lama lagi keputusan SPM dah nak keluar, akak tahu mesti ada adik-adik yang tengah keliru, terpinga-pinga, tercari-cari apa hala tuju yang betul untuk sambung pelajaran kan.

Bukan senang nak buat pillihan woi.

Mana nak pilih? Asasi ke, masuk matrik ke, sambung STPM ke, insaf ambik STAM ke, atau pun lompat diploma terus? Belum masuk part bayaran yuran pengajian dan kos makan minum nanti. Mak ayah bayar sendiri ke? Nak pinjam PTPTN ke? Atau nak apply for sponsorship? Pening, pening....
Assalamualaikum

Warning: Gambar mungkin emmmm menggelikan sikit haha


Lama tak update blog. Busy nak mampoih dan malas bergabung, itu la makan dia lol.

Anyway, saja nak bagitahu yang sis dah berjaya tamatkan pengajian. Tapi belum kira habis complete lagi la sebab baru lepas presentation untuk Latihan Industri (LI) @ internship. InsyaAllah kalau result LI tu lulus, kita tinggal konvo je pasni hehe
© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS