2014 | NaSa

Recycle Tissue Paper Roll into a Flower

in , , by NaSa, November 25, 2014
Assalamualaikum.


From a first glance, can you believe this piece of art is actually produced from a tissue paper roll? 

Well of course you can, can't you? The rolling effect on the coils, plus the uneven cut on the edges are very obviou  to not think that it is actually made from wood. haha.. 

Quilling Typography Projects

in , , by NaSa, November 24, 2014
Assalamualaikum.

As I delve deeper and deeper into the art of quilling, I think it is just right for me to be hooked on another function of it, QUILLED TYPOGRAPHY!!!

I first fell in love with it when I stumbled upon Miyyah@Kertas while looking for more tutorials to help enhance my skills. She made this very gorgeous quilling art typography as wedding boards and gifts. The colour combinations she used are so beautiful and it immediately inspired me to do one of my own.

Quilling: Cartoon Projects

in , by NaSa, November 23, 2014
Assalamualaikum

Okay. As promised yesterday night (before I went to sleep supposedly but I ended up scrolling 9GAG and only slept at 4a.m. What a bummer. -_-"), today I am going to share the projects that I have done ever since I got my hands in quilling practice. 

But first, let me tell something funny about this quilling thing. I HAVE NEVER SEEN ONE IN REAL LIFE. 

Quilling: A New Beginning

in , , , , by NaSa, November 23, 2014
Assalamualaikum


Goodness! How I miss the clicking sound of the keyboard each time I write something in my blog. Or better said HOW I MISS MY BLOG!! Plenty of free time I have had these days but the only update I offer is a recipe, of which I’m sure lots of my fellow bloggers have bragged about. What a shame. I even bought one month worth of broadband!

But the blame for my negligence has to be put on something else, though. Something artsy. Something colourful. Something that requires so much attention that if you dare let yourself be clumsy, you will face GREAT DEATH… of motivation!!

Bibir Kering dan Cara Mengatasi

in , , by NaSa, May 27, 2014
Assalamualaikum.

Khamis hari tu kalau tak silap. Fatin dengan Narfa plan nak pergi sickbay jumpa matron lepas habis lunch. Masing-masing gatal kat kaki dan gatal kat tekak. Aku aje yang gatal nak menyendeng sekali even though sihat walafiat tak ada penyakit. Saja je sebab malas nak jalan kaki balik sorang-sorang. Pergi bertiga, balik pun kena la bertiga. Kata one for all, all for one. kahkahkah...

Hamilkan Pokok Bunga

in , , , by NaSa, May 20, 2014
Assalamualaikum.

Bunga apa yang hamil tu??
Kredit gambar: Garden Design
Tengah syiok-syiok baca Luke Khuzairi petang tadi, villamate cik Patin tegur dari luar pintu bilik yang luas terbuka. Nak pinjam berus istimewa daku sekejap katanya. Teragak-agak la kejap. Sebab berus tu memang istimewa.

Ah ya. Istimewa sangat bak hang.
Kahkah. Toksah duk sangka kitorang ada yang duk minum susu dalam botol bebudak la. Ni daku beli khusus untuk cuci botol air jenama tupperware tu.

Tips Memaksimakan Penggunaan Keyboard

in , by NaSa, May 17, 2014
Assalamualaikum.

Ohmai tajuk tak boleh blah. Dengar dah macam pakar IT datang berceramah pulak. Heh.. Ilmu teknologi baru takat keting kaki dah lagak macam ilmu penuh di dada pulak. Apa pun tak boleh minah ni. -_-

Tak kisah la. Tanpa basa-basi, mari teruskan aje majlis kita ke agenda utama iaitu agenda belajar cara memaksimakan penggunaan keyboard. Biar pasni mouse dah takde fungsi. Touchpad laptop pun kecik je peranan dia. Paling utama, biar jari jemari korang gemuk berlemak macam jari jemari aku juga. Tak runcing sebab malas nak gerak banyak kali guna mouse/touchpad. Muehehe~ *gelak konspirasi*

Nasihat buat Kaki Shopping Online

in , , , by NaSa, May 13, 2014
Assalamualaikum.


Apa khabar sahabat-sahabat blogger yang dikasihi dan dirahmati Allah?
Kalau rakan blogger rajin nak godek Arkib Sejarah kat tepi ni, akan ada dua tiga cebis entri pasal Cik Nad beli barang kat kedai online serata Malaysia. Ada beli baju, ada beli gajet, makanan kesihatan pun ada jugak. Nampak macam best aje.

Lentikkan Bulu Mata Secara Semulajadi

in , , by NaSa, January 25, 2014
Assalamualaikum.

Natijah belajar lain-lain tempat ni, selalu tak dapat jumpa kawan-kawan lama, baik dari sekolah rendah mahupun sekolah menengah. Kena tunggu cuti panjang baru boleh huhah-huhah together. Itupun kalau belajar kat local uni. Bagi sang penulis yang tercampak ke daerah asing yang mengikut kalendar luar negara ni, apa cerita? Kita cuti, orang lain ada kelas lagi. Kita angkut balik kolej, kengkawan lain pulak letak beg depan tangga rumah. Sadis!
© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS