Hidup di KPM Ayer Molek | NaSa

Hidup di KPM Ayer Molek


Alumni Kolej Profesional MARA Ayer Molek ambilan Julai-Disember 2015. Belajar dalam kursus Diploma in Business Studies (DBS) dari tahun 2015-2018. Kini sedang melanjutkan pengajian di Universiti Utara Malaysia dalam jurusan International Business Management (with Honours).
Hobi: suka hasut orang lain suruh masuk KPM hehehehe....

Berminat sambung pengajian peringkat diploma tanpa hutang di KPM? Perlukan lebih banyak maklumat dan kisah pengalaman tentang hidup KPM? Boleh la baca cerita-cerita di bawah ✌🏻

🔸  Kelebihan-kelebihan yang tersenarai adalah hasil pengalaman dan pemerhatian sendiri. Tak perlu tanya sis "antara (nama IPT lain) dan KPM, mana satu lagi baik?" sebab sebagai alumni KPM, sah-sah guwe kata KPM nyeeee 😂

🔸 Entri ni laku keras setiap kali budak-budak nak masuk daftar KPMAM. Banyak jenis soalan dah dijawab jadi boleh hadam satu-satu. Kalau ada soalan yang lebih rumit, boleh tanya pihak MARA sendiri di Twitter rasmi Bahagian Pengajian Tinggi MARA.

🔸  Kisah-kisah awal tentang perjalanan hidup di KPM Ayer Molek.

🔸  Kisah yang lebih panjang pasal perjalanan minggu orientasi di KPMAM. Tapi ni pengalaman setakat masa intake sendiri je la. Isi dan perjalanan program mungkin dah berubah pada tahun-tahun seterusnya dan tak sama bagi orang lain.
 
🔸  Pengalaman hidup di asrama selama 2 tahun setengah. Mengandungi rupa bentuk kemudahan untuk penilaian "barang apa nak bawa" dan komen bagi hampir setiap perkara dari perspektif aku. Boleh baca sebagai persediaan mental untuk elakkan daripada homesick hehe

🔸  Sedetik tentang suasana pembelajaran di KPM Ayer Molek. Susah ke belajar di KPM ni? Bergantung kepada tahap pemahaman individu, ada yang rasa senang, dan ada yang rasa susah sedikit. Tapi pensyarah sangat membantu untuk mereka yang memerlukan 😊






© NaSa · THEME BY WATDESIGNEXPRESS